Boktips

Bra hörboksapp

2016-09-12 19:37 #0 av: DesK

För en tid sedan fick jag appen Legimus av mitt bibliotek. denna app kan alla få som har någon funktionsnedsättning som är relaterad till att läsa. Jag har en hörselskada och det anses vara skäl nog.  Man laddar enkelt och smidigt ned hörboken i sin lur och kan sedan lyssna på boken, var man än är.

Nu har jag lyssnat på en bok och det har varit en härlig läsupplevelse. Så ni som känner att ni skulle vilja lyssna på talböcker, gå till ert bibliotek och fråga dem om ni kan få tillgång till Legimus.

Désirée

Anmäl
2016-09-12 23:00 #1 av: [Jens]

Vad är det som gör skillnaden på Legimus och andra ljudboksappar?

// Medarbetare på AkvariefiskiPhoneiPad, MAC och Hörselskadade.

Anmäl
2016-09-13 08:14 #2 av: DesK

Det är gratis att låna, lånetiden är obegränsad och böckerna är enbart inlästa, utan några bakgrundsljud eller andra ljudillustrationer. För mig är det sistnämnda jätteviktigt. Jag har testat att lyssna på en vanlig hörbok med sådana ljud och det blev bara en enda röra.

Désirée

Anmäl
2016-09-13 08:36 #3 av: [Jens]

Det håller jag med om. Tycker till exempel att nyheterna och blivit bra mycket sämre nu för de har ibland en massa ljud som stör när man vill höra nyheterna.

Intressant det här med Legimus. Glad

// Medarbetare på AkvariefiskiPhoneiPad, MAC och Hörselskadade.

Anmäl
2016-09-13 08:58 #4 av: DesK

Visst är det jobbigt med alla dessa ljud, som stör och i grunden inte gör någon direkt nytta. 

Gå till ditt bibliotek och fråga om du kan få tillgång till LegimusGlad

Désirée

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.