Menières

Kan detta vara begynnande meniers ??

2016-09-02 23:13 #0 av: pink floyd

för ett par månader strulade mitt öra . det började med att det slog lock några gånger under någon timme sedan blev det helt loch det kändes som att ha en super efektiv öron propp i örat. när jag böde mig med huvudet nerot lät det lite som när man fott vatten i örat. efter någon dag var det helt tept i örat efter någon väcka provade jag revaxör ( vilket jag alldrig kommer sölja ur sjelv blev så yr så jag kräktes) det höll i sig lite mer en 3 veckor. nu förtre vekor sedan kom problemet tillbaka men med ett högre tryck och dåvt brus i örat blev gungig vinlig med korta stunder av karusellyrsel för att sedan återgå till guniga känslan med riält illamående. tryket kom och gick men bruset var kvar stundtals hörde kag lite bättre men då slog vissa ljud i jenom så dom blev nästan obehagliga som tex mitt barnbarns skarpa glädje tjut skar i hela mig. damsugarens jud blev förvränt så jag kunde inte höra vad någon sa runtom. vaknar en morgon och hinner tänka vad konstigt jag mår går in på toan där blir jag riält yr fick ligga på badrums golvet och kräkas. i ca 20 min var spak och gunig och skakis efteråt även om tinnitusen och trycket minskat så kändes endå luden dempadei i går och i dag har trycket känts myckethögt men bara varitgunig och illamående. jag har varit på vårdsentralen. hörselgångarna är rena trummhinnan ser fin ut hon uteslöt även kristaller någonting. hon sa att yrseln nog kom från nacken och lågt blodtryck. jag har hat lågt blodtryc i hela mittliv det är en helt annan känsla. jag har även haft rygg och led problem sedan övre tånnåren. men örat då frågade jag hemne hon svarade att det kan bli så i bland. väl hämma från besöket berättar min mamma att mina 2 morbröder har meniere och att det verkar finnas något samband med migrän. mina 2 döttrar har ensidig migräm och min mamma. jag rinde sjelv och bokade en tid på öra näsa halls ska dit om två veckor. känner någon i ken symtåmen

Anmäl
2016-09-02 23:32 #1 av: pink floyd

( jag har dyslexi jag hoppas att inte texten är försvår att läsa på grund av min usla stavning)

Anmäl
2016-09-03 09:54 #2 av: pink floyd

hej
ser att inte så många skriver här undrar om det är någon som har tips om andra forum som rör menieres.
jag menar inte att någon skall kunna ställa dignås här utan om det kan vara tänkbart . mera som en mental förberedele hos mig sjelv. och försöka hitta strattegier för att hantera problemet.

Anmäl
2016-09-03 17:37 #3 av: SteffNo

Fick diagnos -93 och har dubbelsidig Meniere. Det är mycket som tyder på att du har Meniere. Du har det i släkten, som jag,  och förutom yrsel och "lockkänsla" så har du förvrängt ljud,  det är typiskt Meniere.
Finns bara en medicin som dämpar Meniere och det är lugnt leverne och, framförallt, god sömn. Jag snarkade kraftigt så jag fick snarkskena att ha på nätterna och det blev en väsentlig skillnad när jag fick bra sömn.

Anmäl
2016-09-03 21:25 #4 av: pink floyd

tack för ditt svar.
sänka sträss hmmmm. jag har alltid för mycket att göra. har jort ganska mycket redan för att sänka strässnivån . men får nog klura vidare på vad jag kann göra mer. jag har en liten sån på 1.5 år och en dotter i tonnåren som har adhd och en sån med add . så det blir en tuff utmaning.

Anmäl
2016-09-06 06:11 #5 av: Blåtummen

https://www.facebook.com/groups/437787622971788/

Om du går in här får säkerligen kontakt med andra liknande situation, pröva

Anmäl
2016-09-13 14:14 #6 av: DesK

Vi är ju inga specialister här, men det låter ju som om du är det hela på spåret. Vill också säga att det inte är några problem med din dyslexi, jag hjälper till och justerar, när jag tror att det kan vara bra Glad

Désirée

Anmäl
2016-09-25 00:39 #7 av: pink floyd

hej
har varit på undersöknig på öra näsa hals. mina bas toner på mitt kronglande öra var semre. jag kommer få göra flera undersöknigar som balanstest och rönken. men efter att läkaren konsulterat sin kolega vågade han säga att det med största sanolikhet är minjeres jag lider av.
tack för tipset om facbokgruppen. och för andra inlägg. det kändes så oerhört viktigt med information från andra drabbade. för på andrasidor som tex 1177 fans väldigt lite information. och problemen som kan bli för endel förminskas . för endel kan ju tydligen drbbas hårt. det kan ju facktiskt vara så att anhöriga och arbetsjivare och fördäkringskassa inte tar peronens problem på så stort allvar om det är det ända dom läser. far man ricktigt illa av sjukdomen så är nog det semsta personen kan råka ut för att bli i frågasatt. det borde tillochmed kunna trigga sjukdomen ennu mera.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.