Allmänt/Övrigt

Äntligen körkort!

2012-10-02 18:33 #0 av: DesK

Efter många år med hörsel- och synproblem lyckades jag ta körkort. Jag miste hörseln helt på ena örat i tioårsåldern och förlorade då även balanssinnet. Så jag har lärt mig att gå två gånger i livet. Att ta körkort har därför varit en stor utmaning för mig. Jag har ingen riktningshörsel samt saknar stereoseende. Här är mina första intryck av att köra bil på egen hand.

Den första längre turen utan sambon tog vi till Delsbo, dottern, som tog körkort samtidigt som jag, körde dit och jag hem. Vi hade en mycket trevlig stund tillsammans med Rita-S och Rita bjöd på god mat Glad
Någon vecka senare var det dags för en Stockholmstur på egen tass för min del. GladSambon menade att det var bäst att jag tog Volvon (se artikelbild) Jag körde hemifrån via Hedemora, Sala, Enköping där jag stannade för en kopp kaffe. Samtidigt som jag klev ur bilen så klev en man ur sin bil bredvid mig och han sa:
Hej! Åh himmel vad jag har varit rädd när jag körde bakom dig! Jag såg dig ju inte! Trodde bilen var herrelös! Jag svarade: Hej, ja men det var /är den ju också som du ser! (Jag är ganska liten till växten och har kort rygg, så jag syntes tydligen inte över nackstödet) Min resa fortsatte via diverse vägarbeten och här var GPS:en inte till någon hjälp, men jag kan läsa skyltarna. GPS:en sa nästan konsekvent “sväng höger” när det bara gick att svänga vänster eller köra rakt fram och vise versa. Tur att jag hittar någorlunda I vår kära huvudstad!
Bilen ställde jag hos kompisen som jag bodde hos och därefter tog jag mig fram med allmänna färdmedel. Första dagen hämtade LeffeD mig och tillsammans åkte vi ut till SvenA, käkade en mycket god pizza på pizzeria och blev bjudna på kaffe och trevlig samvaro hemma hos Sven. (Det var SvenA som startade flera av de olika funktionshindersajterna här inom iFokus) Jag åkte med hem till Leffe och fick träffa hans fina katter, måste säga att jag blir alltmer sugen på en Skogkatt!. Dagen därpå började med frukost I bilen, eftersom jag hade glömt mobilladdaren hemma och bara kunde ladda min tomma mobil I bilen. Leffe och jag träffades hemma hos Medde och vi hade några mycket trevliga timmar tillsammans.

En av Meddes vovvar
Medde visade sina och dotterns husdjur och Meddes katt satt mest I mitt knä medan vi fikade. Det var så roligt att få träffa Medde och hennes dotter ansikte mot ansikte.
Till sist bjöd Leffe på skjuts hem till min kompis. Tredje dagen vände jag nosen hemåt, men denna gång valde jag att köra via Gävle och Valbo köpcentrum hem till Falun. På parkeringen i Valbo stannade en dam I min ålder bredvid mig I en gammal Renault Clio och när vi fick ögonkontakt frågade damen:
Är det inte jobbigt att köra runt I en sån där stor bil, när man är så liten som du och jag? Jag svarade: Tja, I vilken bil skulle du helst vilja sitta om du blir påkörd?! Damen frågade då: Är det inte tungt, bökigt och svårt med placering med en sån bil? Jag svarade: Nja fickparkering är rätt trixigt ibland, men placering under körning är inte så knepigt för bilen tar upp nästan hela körfältet.
Efter utförda inköp körde jag vidare hemåt, väl hemma bjöds jag på en god middag bestående av kycklingwok med risnudlar och sallad.
Mitt intryck av denna första resa på egen tass till storstaden är att folk är hjälpsamma och gärna släpper in någon I sitt körfält när man har hamnat fel och visar det tydligt.
Till sist en bild på LeffeD på Adelsö förra sommaren. Tack till Medde som lånat ut bilderna på den fina Cocker Spanieln och LeffeD!

Désirée

Anmäl
2012-10-02 18:48 #1 av: Maria

Åh, vilken underbar reseskildring. Jag hade gärna varit med. Så kul att träffa alla och så modigt av dig att ge dig iväg så där på egen hand med färskt kortFlört

Men det är förmodligen precis så man ska göra. Annars blir man bara en rädd bilförare och är man rädd så är man nog ingen bra förare heller.

/Maria

 

Anmäl
2012-10-02 19:04 #2 av: DesK

Maria jag har övningskört allra mest i stockholmstrafiken, eftersom jag har bott i den regionen störe delen av mitt liv. Så för mig känns det liksom tryggt att ta mig dit Glad För övrigt instämmer jag med dig att man nog får försöka ta sig iväg på egen hand, samla erfarenheter och köra föriktigt i sin egen takt Glad

Désirée

Anmäl
2012-10-05 20:26 #3 av: medde

Vilken trevlig artikel. Den var verkligen kul att få ta del,,

Tack ska jag också säga Desk för vi fick äran att träffa dig under ditt Sthlm besök,, Hoppas det händer snart igen

Mvh

 

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl
2012-10-06 12:55 #4 av: Leffe

Det var jättetrevligt att åter träffa dig Desk

Anmäl
2012-10-06 18:49 #5 av: Emo

Underbart att ha den frihet en bil och ett körkort ger.

Det ser ut som om du redan har haft mycken glädje av ditt nya kort.

 Värd på  Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel  och Psykologi
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973

Anmäl
2012-10-10 20:38 #6 av: jonte1

Jaha, -jag trodde att det var för älste dottern att vara 18 år och.. Drömma med nytaget körkort och bilar.

DesK har inhandlat en Volkswagen Golf, både kompressor och turbo på. Stora lättmetallfälgar och däck som endast såg ut som ett par lager eltejpSkrattande.

Värre än så, -på hemlighuset lusläser hon tydligen div kataloger(mina) ifrån ex Biltema, mekonomen etc. Sent i livet ska syndaren vakna Tungan ute.

Nej har döttrana sagt till rosa rattmuff mm..

 

Bifogar en bild på åkdonet.

Anmäl
2012-10-11 07:13 #7 av: Emo

Neeej, inte rosa rattmuff till en röd bil. Den ska naturligtvis vara snyggt blå (rattmuffen).

 Värd på  Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel  och Psykologi
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973

Anmäl
2012-10-11 07:26 #8 av: Farwuq

Det var verkligen kul att läsa. Fint att ni hade det så bra.

Glad

 

Corruptissima re publica plurimae leges.
Värd för Astrologi & Psykologi iFokus.
Medarb. Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland.

Ge mig snabelat NU!

Anmäl
2012-10-12 18:56 #9 av: DesK

Emo, Huberts förslag på färg på rattmuff är bättre Tungan ute

Jonte, som du vet, sitter det vinterdäck på bilen nu och jag gör vad jag vill inne i hemlighuset! OskyldigSkrattandeCool

Désirée

Anmäl
2012-10-13 03:36 #10 av: Marinas Mix

Du ska väl i alla fall ha en lurvig rattmuff med tassavtryck från dina fyrbeningar?
Trevligt att läsa om din utflykt.

Pyssliga hälsningar Marina.
Sajtvärdinna på Pärlpyssel *Min blogg*
Häng med in i det nya äventyret på BeadCraft

Anmäl
2012-10-20 18:03 #11 av: DesK

Jag får leta vidare efter lämplig rattmuff Glad

Désirée

Anmäl
2012-10-20 18:08 #12 av: Marinas Mix

Undrar om vi inte har något lämpligt pälskligt tyg, som vi kan doneraFlört

Sy får du göra självSkrattande

Vad skulle sägas om tigermönstrat?

Pyssliga hälsningar Marina.
Sajtvärdinna på Pärlpyssel *Min blogg*
Häng med in i det nya äventyret på BeadCraft

Anmäl
2012-10-20 18:16 #13 av: DesK

Golden åh, tack vad du är snäll! Kyss

Hum tigermönstrat vore ju jättekul, men frågan är om tjejerna tycker det? Flört

Désirée

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.