Tillgänglighet

Många jobbar i färdtjänsten

2012-03-26 03:55 #0 av: EvaG

En körning är beställd med trappklättrare. Trappklättraren har för liten laddning. Ny färdtjänstbil anländer. För att komma ned till bilen gick det åt två fordon och tre personal och kunden kom för sent till målet.

En minibuss

Så var det dags för hemresan. Resan beställs- Självklart med trappklättrare.

Fordonet kommer, men har ingen trappklättrare. Tydligen skulle föraren ta kunden och rullstolen och bära upp i trapporna. Ett nytt fordon beställdes och som kom en timme senare. Det fanns en trappklättrare, men bilen kunde inte transportera kunden.

Ny beställning. Ungefär tre och en halvtimme efter det kunde skulle åka kom ett fordon med bår för att till slut köra hem kunden. Vid målet väntar bil två med en förare som bärhjälp. En tredje bil anländer som extra bärhjälp. Rullstolen är kvar vid staten då kunde åkte med bår. Bil tre åker och hämtar rullstolen.

Sju bilar med förare var vad som krävdes för en tur och returresa på cirka 30 minuter. Är det någon som kan tycka att det är rimligt och ekonomiskt försvarbart?

Denna berättelse är tagen från ekuriren.se och finns att läsa i sin helhethär.
Bilen på bilden och videon har inget med artikeln att göra.

Videon visar arbetet med en trappklättrare

___________________________
Var rädd om dem du älskar
_________________________

Medarbetare på Vilda västern iFokus

Anmäl
2012-03-26 09:09 #1 av: DesK

Tack för att du delar med dig, Eva! Vilket förfärligt resursslöseri och onödigt lidande för de som behöver färdtjänsten!

Désirée

Anmäl
2012-03-26 12:26 #2 av: Leffe

Fast jag tror och vet att detta inte tillhör vanligheterna. Det är nog en massa missförstånd på ett enda ärende

Anmäl
2012-03-26 18:13 #3 av: DesK

Skönt att höra LeffeD!

Désirée

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.