Allmänt/Övrigt

En miljon

2008-09-25 08:56 #0 av: [SvenA]

Det finns ungefär en miljon människor som har en hörselskada.

Flicka lyssnar på mp3

Det finns ungefär en miljon mäniskor som har en hörselskada. Det är många som har svårt att höra vad andra säger och det kan bli tokiga svar i bland och många missförstånd.

En sak man ska tänka på:

Är man i en större eller mindre grupp av mäniskor kan det som hörseskadad vara mycket svårt att uppfatta vad andra säger, särskilt när flera talar samtidigt.

Så när ni sitter i olika grupper: Tänk på att det kan finnas mäniskor som hör dåligt med i gruppen. Tala bara en person i taget. Det finns många som skäms för att tala om att de hör dåligt, så därför är det extra viktigt att tänka på att bara en i taget talar.

 

Anmäl
2008-09-25 09:39 #1 av: mona43

Jag brukar försöka tala om att jag hör dåligt, endel tänker på det sedan under mötet, men många glömmer det efter en stund, pratar i munnen på varandra och skrapar i stolar osv. Endel tror att man hör problemfritt om man har en hörapparat, de tänker inte på att den förstorar upp ALLA ljud omkring en, så där gäller samma sak, prata tydligt och en i taget och ha det lugnt i lokalen, jag tycker också det är jättejobbigt med folk som skriker i örat på en då man berättar om sin hörselskada.

 

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl
2008-09-25 09:41 #2 av: Tatsja

Tyvärr är det många som tror att om de höjer rösten, så hör man bättre.

Bland det värsta jag vet är när de vänder sig bort och pratar. Då får jag alltid fråga om. Vill se den jag pratar med. Annars hör jag inte.

 

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

Anmäl
2008-09-25 09:56 #3 av: mona43

Samma här med, endel tycker kanske man är jobbig då man tittar på dem intensivt när man diskuterar, vissa förstår varför, då man förklarar, medan andra inte alls gör det, en annan sak jag blir både ledsen och arg över är då folk säger något, och man säger vad sa du? och de säger " äsch det var inget" hur skall man annars kunna ha en rimlig chans att kunna svara om man inte ens vet vad som sades? Det finns även folk som har den attityden att man får lov skärpa till sej och att  "du hör det du vill höra" 

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl
2008-09-25 10:15 #4 av: Tatsja

Det känner jag igen. Jag svarar ju inte vad sa du för ingenting. Det är ju för att jag inte hör vad de säger. Fast ibland mumlar de bara.

Jag har sagt åt min granne att banka i väggen om teven är för högt på. Speciellt om det är svenska program.

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.