Annons:
Etikettertillgänglighetartikel
Läst 3624 ggr
[SvenA]
2008-09-26 17:06

Störande bakgrundsmusik

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

I många affärer och restauranger finns det ofta musik i bakgrunden.

Denna bakgrundmusik upplevs som väldigt störande om man hör dåligt. Den är även störande om man är synskadad, för då är man mer beroende av hörseln för att orientera sig.

Störande musik

Affärer och restauranger som har denna bakgrundsmusik borde sluta med den, då den gör att man som hörselskadad eller synskadad unviker dessa ställen. Det betyder ju mindre kunder och i slutändan mindre inkomster för ägarna.

Den måste även vara störande för personalen då den gör personalen trött i huvudet, vilket innebär att personalen arbetar sämre och även det gör inkomsterna mindre för ägarna.

Annons:
Simson
2008-09-26 20:27
#1

Vissa affärer går jag inte in i för jag vet att det är så störande bakgrundsmusik. Bla H&M i Ringen. Stod i kö där en gång när deras chef kom fram till personalen i kassan och sade åt dem att sänka volymen för att de fått klagomål. Det tyckte personalen var enbart fånigt och hävdade att de inte skulle göra det för att de jobbade bättre. Hade jag orkat hade jag tagit upp tråden då att deras butik var en av de sämsta ställena att handla på. Eller rättare sagt en av de affärer det inte gick att handla på.

En annan sak som jag har mer problem med är just bakgrundsljudet på tv. Vissa sportevenemang hör jag inget alls av just pga att bakgrundsljudet, dvs publiken, är så högt på att sportreportrarna inte hörs.

-> Kastrera och id-märk <-   \>^..^<   CatCrazyLady

[SvenA]
2008-09-26 20:51
#2

Just bakrundsljud på TV program gör att man byter kanal särskilt nu när jag inte ser vad som visas på TV

Tatsja
2008-09-27 02:10
#3

Sånt som de som hör bra inte tänker på.

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

mona43
2008-09-29 22:45
#4

Ja precis

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Tatsja
2008-09-30 00:45
#5

Musiken är ju många gånger där för att vi inte ska gå från teven och i affären för att de märkt att vi strosar runt mer och handlar mer.
I hissar att det har lugnande effekt.

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

Upp till toppen
Annons: