Öronsjukdomar

Öroninflammation / Vad händer i kroppen?

2008-11-09 11:19 #0 av: [SvenA]

Öroninflammation är en vanlig barnsjukdom Akut öroninflammation är näst förkylning den vanligaste infektionssjukdomen hos barn. Hos vuxna är akut öroninflammation däremot ganska ovanligt.

Med akut öroninflammation menas en varig inflammation i mellanörat som börjar plötsligt, är kortvarig och som kan säkerställas vid en enkel undersökning hos en läkare

Läs mera på

http://www.sjukvardsradgivning.se/allakapitel.asp?CategoryID=21846&AllChap=True

Anmäl
2008-11-14 00:19 #1 av: emiya

Jag har haft otit (öroninflammation) ett par gånger som vuxen, nu senast i september när jag var väldigt dålig. Det började med öronen och slutade med ögoninflammation som fortfarande inte är helt utläkt!

Det gör fruktansvärt ont att ha otit. Hade jag verkligen så ont som barn? Lustigt - men det minns jag inte. Förmodligen har man förträngt det!  

Anmäl
2009-02-11 12:36 #2 av: PimTheGreat

jag är ett riktigt öronbarn som hade öroninflammtion jättemkt som barn.Mamma trodde det var därav jag fick min nedsättning, innan de fick reda på att den var äftlig. JAg hatar verkligen mina öron för jag har ont i dem varje månad och det kan vara allt från exem till öroninflammation. Det är fruktansvärt jobbigt eftersom jag inte klarar jobba då heller...klarar min inte utan mina apparater

Anmäl
2009-02-16 12:07 #3 av: Babzan

Jag har just nu öroninflammation och är vuxen, närmar mig pensionsåldern, och vad jag vet så har jag aldrig haft öroninflammationer som barn. Jag frågade min mor och hon kan inte heller minnas att jag haft det.

För ett år sedan fick jag min första öroninflammation. Det började med att det slog lock för örat och efter ca 1 månad så fick jag ont. Då var det dags för läkarbesök.

Denna gången fick jag ont på kvällen och ett par timmar senare började det rinna ur örat. Man kan undra hur mycket det kan rinna ut och var finns allt detta? Åter läkarbesök och fick veta att detta bör åtgärdas inom 24 timmar, det är då större chans att det inte blir bestående skador på örat. Denna gången blev det lite mer mediciner.

Så nu sitter jag har med en tuss i örat, för rinnandets skull! Och så funderar jag på om jag ska ha det så här när jag blir förkyld? Men det lär väl visa sig!

Anmäl
2009-02-17 07:21 #4 av: Leffe

Nu har jag troligen början på öroninflammation i ena örat. Gör i alla fall ont och kliar samtidigt. Tips på vad man ska göra?

Anmäl
2009-02-17 10:59 #5 av: [SvenA]

#4 Det finns inte mycket att göra åt det det måste värka ut

Blir det allt för jobbigt sök öronläkare

Anmäl
2009-03-13 19:18 #6 av: Rita-S

Min mann fick öroninflamation som barn. Typ 1 år gammal. I ungefär ett år strävade han med 8-10 stycken i rad, antibiotikaen hadde ingen värknad, och till slut sa läkaren att kroppen måste bara stå av det själv.

Tyvärr har nog alla inflamationerna i örat ledt till skada för honom. Han har tinitus i alla fall i ena örat och han hör dårligt, inte så att han behöver nåt hjälp för att höra i form av aparatater men man måste tala i hans riktning och han läser mycket på läppar.

Tråkigt nog finns där ju inte så mycket att göra med det heller. Han hör ju trots alt, men visst försvårar även den lilla grad av nedsatt hörsel livet för honom.

//Rita, sajtvärd på Husmorstips,  fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg,  bloggen och min hemsida

Anmäl
2009-03-13 20:38 #7 av: [SvenA]

Tänk om alla förstod hur svårt det kan vara även med en mindre hörseskada

Anmäl
2009-03-13 22:41 #8 av: giffan

MIn ena pojke har haft massa öroninflamationer. På det har han haft drän i öronen. som slutade med att han fick ett hål på trummhinnan. Nu har han lagat det, men tappade hörseln på det örat.

han har fått hörapparat och villken underbar syn att se när han förstog att man kan höra med båda öronen.

I skolan har de en slinga och mikrofoner när lärare och elever pratar så att han ska kunna höra ordentligt. Det har fungerat jätte bra.

Själv minns jag mina öroninflamationer mycket väl. Vill aldrig ha så ont igen. Fast jag ahr ont i mina öron ibland, men inte så att det är som öroninflamation.

~ Anneli ~ 
Sajtvärd för:  adopterade.ifokus 

Anmäl
2009-03-14 06:33 #9 av: [SvenA]

Vad kul att höra att det går bra för din son med hörapparaten

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.