Tillgänglighet

Tillgängligt samhälle 2010

2009-03-12 11:24 #0 av: [SvenA]

Om 9 månader ska samtliga kommunala-landstings oxh statliga verksamheter vara tillgängliga för personer med funktionshinder

Hur ser det ut där du bor är samtliga verksanheter tillgängliga för dig med hörseskada ?

 

Finns det hörseslinga överallti santliga lokaler som är ofentliga ?

 

Vilka är bristerna där du bor i det ofentliga verksamheterna ?

 

Anmäl
2009-03-13 14:45 #1 av: [SvenA]

När man påpekar att en viss lokal saknar hörseslinga får man ofta höra att det är ingen hörseskadad som efterfrågar hörseslinga

Varför kan man inte se till att samtliga ofentliga lokaler är utrustade med hörseslinga

Varför ska man som hörseskadad alltidd behöva efterfråga hörselslinga innan man tänker på att det kanske vore bra med emn sådan fanns i lokalen

Anmäl
2009-03-26 17:22 #2 av: nun7ne

Glad är själv gravt hörselskadad,   var på en konferens där det inte fanns hörselslinga, och ett omöjlig lokal när det gällde ljudkvalite.

besvärade folket med att kräva att de hade mikrofon, men åsikten att jag skulle sitta längst fram( som i skolan) tackade nej.   Det går bättre för mig att "läsa av" om jag sitter en bit ifrån.   och som grädde på moset talade vi om funktionshinder överhuvudtaget, och den som skrev på blocket kallade oss alla med funktionshinder för funkisar  (vi har tydligen blivit funkishus). Då förklarade jag att jag tror inte någon av oss med funktionshinder accepterar att kalla oss för funkis.......    vi är här med lika stor rätt som någon annan.

 

Ursäkta  mitt  långa inlägg       är en tant 60+ med en eler två rävar bakom "bästa" örat....... är rund go och gla.   men jag tycker inte om att någon trampar på den som ligger.

 

                                       kram på er alla

Anmäl
2009-03-26 18:48 #3 av: [SvenA]

Funkis är något helt annat det vet vi som har åldern inne för att ha hört det förut

Och den kommentaren visar på dålig respekt för oss som individer

Fast det är ju tyvärr rätt så vanligt

Anmäl
2009-04-16 21:19 #4 av: Ritva

#1 Att slingorna inte efterfrågas är ju pga av att ingen till sist orkar för det är så dåligt skött oftast.

Var på bio med min dotter igår och frågade om slinga, var hör man bäst. Ja det visste hon inte men den skulle nog fungera i hela salen. Ok gick in och såg filmen, visst slingan fungerade men var så lågt inställd så jag hörde nästan sämre med slingan. Normal brukar det ju vara tvärtom. Svenskt tal då dottern inte är tillräckligt gammal för att kunna läsa själv. Hörde knappt hälften av replikerna, så det blir nog och skaffa filmen sen och se den textad. Har ändå god erfarenhet från teatern här istan som hade speciella mottagare/personliga slingor. De var KANON!!!

Popcornett

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.