Annons:
Etikettertillgänglighetartikel
Läst 4982 ggr
Ritva
2010-05-26 22:31

Marsch för tillgänglighet

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Detta mail fick jag i min e-post idag. Vill vidarebefodra det till dig som är intresserad.

Hej!

Nu på lördag 29 juni 2010 är det för åttonde året i rad dags för Marschen för tillgänglighet igen - och det på rekordmånga 31 orter!

Otillgänglighet blev inte diskrimineringsgrund i den nya diskrimineringslag som började gälla 1 januari 2009 i Sverige. (I Norge är otillgänglighet däremot diskriminering numera.) En 830-sidig utredning om just otillgänglighet som diskrimineringsgrund har legat på regeringens bord sedan årsskiftet 2010, men hittills har varken något lagförslag kommit eller utredningen offentliggjorts. Därför kommer vi att marschera ännu ett år i demonstrationen Marschen för tillgänglighet lördagen 29 maj 2010.

På följande 31 orter sker Marschen för tillgänglighet 2010:

Askersund, Boden, Borlänge, Eskilstuna, Göteborg, Halmstad, Helsingborg, Hofors, Jönköping, Kalmar, Karlstad, Kumla, Ljusdal, Malmö, Norrköping, Norsjö, Sandviken, Stockholm, Strömsund, Sundsvall, Svenstavik, Uddevalla, Umeå, Uppsala, Varberg, Vänersborg, Västerås, Växjö, Örebro, Örkelljunga och Östersund.

Vi hoppas att du vill delta på någon av orterna med vänner och familj för att kräva en lagstiftning som klassar otillgänglighet som diskriminering av personer med funktionsnedsättning.

För mer information om samlingsplatser, tider, program, affischer, etc se:

http://www.marschen.se/orter

Ritva

"Små saker vi fått gjorda, är bättre än stora saker vi planerar att göra."

Annons:
JohannaMax
2010-05-26 23:11
#1

Kan ju vara nått att vara med på om jag orkar med det, antar att det blir en del folk…

Mode & Skönhet.iFokus -sajten om mode, skönhet, smink, glitter & glamour!

Upp till toppen
Annons: