Tillgänglighet

Marsch för tillgänglighet

2010-05-26 22:31 #0 av: Ritva

Detta mail fick jag i min e-post idag. Vill vidarebefodra det till dig som är intresserad.

 

Hej!

 

Nu på lördag 29 juni 2010 är det för åttonde året i rad dags för Marschen för tillgänglighet igen - och det på rekordmånga 31 orter!

 

Otillgänglighet blev inte diskrimineringsgrund i den nya diskrimineringslag som började gälla 1 januari 2009 i Sverige. (I Norge är otillgänglighet däremot diskriminering numera.) En 830-sidig utredning om just otillgänglighet som diskrimineringsgrund har legat på regeringens bord sedan årsskiftet 2010, men hittills har varken något lagförslag kommit eller utredningen offentliggjorts. Därför kommer vi att marschera ännu ett år i demonstrationen Marschen för tillgänglighet lördagen 29 maj 2010.

 

På följande 31 orter sker Marschen för tillgänglighet 2010:

Askersund, Boden, Borlänge, Eskilstuna, Göteborg, Halmstad, Helsingborg, Hofors, Jönköping, Kalmar, Karlstad, Kumla, Ljusdal, Malmö, Norrköping, Norsjö, Sandviken, Stockholm, Strömsund, Sundsvall, Svenstavik, Uddevalla, Umeå, Uppsala, Varberg, Vänersborg, Västerås, Växjö, Örebro, Örkelljunga och Östersund.

 

Vi hoppas att du vill delta på någon av orterna med vänner och familj för att kräva en lagstiftning som klassar otillgänglighet som diskriminering av personer med funktionsnedsättning.

 

För mer information om samlingsplatser, tider, program, affischer, etc se:

http://www.marschen.se/orter

Anmäl
2010-05-26 23:11 #1 av: JohannaMax

Kan ju vara nått att vara med på om jag orkar med det, antar att det blir en del folk...

Mode & Skönhet.iFokus -sajten om mode, skönhet, smink. glitter & glamour!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.