Annons:
Etikettertillgänglighetartikel
Läst 7000 ggr
Ritva
2010-10-13 11:01

Hörseltest i telefon

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Torsdagen den 14 oktober går HRF ut med ett pressmeddelande om sin nya tjänst som börjar fungera i och med hörsleskadades dag den 16 oktober. Som aktiv i föreningen har jag fått del av detta lite tidigare och vill dela med mig av informationen...

HRF lanserar nu ett hörseltest direkt i telefonen. De är bekvämt, enkelt, tillförlitligt och samtidigt ett bra sätt att stödja hörselforskningen.

Testet är ett så kallat tal-i-brus-test och är utvecklat av svenska forskare vid Hörselbron. Testet riktar sig främst för dem som går och funderar på om de har nedsatt hörsel, men inte tagit tag i saken för att undersöka det. Vem som helst kan nu enkelt lyfta luren och göra testet. Efter testsvaren kan det vara enklare att ta sig i kragen och komma iväg till vårdcentralen för ytterligare undersökning.

Testet går till så att en röst läser upp tre siffror medan det hörs ett brusljud. Siffrorna ska man trycka in i telefonen och sedan upprepas detta 23 gånger. Till sist får man resultatet om det tycks vara normalt eller nedsatt. Man bör göra detta test i en telefon som man vet att man normalt hör bra i och i en lugn miljö.

Testet kostar 28 kronor att göra och 10 kronor av dessa går direkt till hörselforskningen. Att göra hörseltestet är alltså ett bra sätt att stödja en god sak.

Telefonnumret man ringer är: 0900- 20 33 000

Sprid det gärna, tipsa alla ni träffar om denna möjlighet!

Denna information kommer från HRFs brev ut till föreningarna.

Ritva

"Små saker vi fått gjorda, är bättre än stora saker vi planerar att göra."

Annons:
DesK
2010-10-14 11:40
#1

Det numret ska jag spara Glad

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

DesK
2010-10-26 21:39
#2

Är det någon som hargjort detta test?

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Upp till toppen
Annons: